Introductie X(iks)-TEAM, kom naar de instuif op 13 april

#iedereenkansporten

Sportende kinderen met een (lichte) verstandelijke of motorische beperking… het is helaas nog geen vanzelfsprekendheid op de Utrechtse Heuvelrug. Een initiatief uit Amerongen bracht hier in 2021 verandering in.

We kennen allemaal de reguliere B-junioren, F-pupillen en G-sporters. Maar in Amerongen hebben ze het alfabet bijna uitgespeeld met de introductie van het zogeheten X[iks]team. De X is afkomstig van de term ‘IKS’ wat staat voor: ‘Iedereen Kan Sporten’. Een term die in de sportwereld nog niet gebruikt wordt maar wel de potentie en kracht ervan direct goed weergeeft.

Vanwege de diversiteit aan faciliteiten op de Amerongse Burgwal werd er al snel gekozen voor een sport-onafhankelijke activiteit. Juist ook andere sport- en spelactiviteiten worden gestimuleerd voor een breed motorische ontwikkeling maar bovenal sportplezier! En daar gaat de Amerongse sportdocent Serge Eude als hoofdtrainer voor zorgen. Samen met een flexibele en ondersteunende schil van andere gediplomeerde sportdocenten en trainers van de vereniging(en) zorgt hij ervoor dat ieder kind zich welkom voelt, lekker aan het bewegen is en de begeleiding krijgt die het verdient.

Dag allemaal,

Mijn naam is Serge Eude. Door mede-initiatiefnemer Judith Otten (moeder van X[iks]team lid, Driek) ben ik begin vorig jaar gevraagd om, samen met haar en andere vrijwilligers het X[iks]team op te zetten.

Het X[iks]team bestaat uit diverse kinderen in de leeftijd tussen 4-18 jaar met bijzondere fysieke/sociaal/emotionele/cognitieve kenmerken. Ik heb vanuit mijn opleiding tot psychomotorische therapeut veelal gewerkt met volwassenen en kinderen die in hun dagelijkse leven (in onze maatschappij) obstakels tegenkomen van diverse aard. Hierdoor kan het zijn dat deze mensen soms buiten de maatschappij vallen…; niet mee kunnen in het reguliere…

We zijn vorig jaar op de sportvelden van Amerongen gestart met het aanbieden van diverse activiteiten aan het X[iks]team. Het aanbod bestaat veelal uit bal-achtige vormen. Er wordt vanuit een ongedwongen en ontspannen sfeer, enthousiast gesport door de diverse leden van ons
X[iks]team!

We zijn voor het komende jaar opzoek naar versterking van ons X[iks]team. Heb jij ook zin om eens te komen kijken? Op woensdag 13 april is er een ‘Instuif’ van 15:00 tot 17:00 uur op de Burgwal in Amerongen. Je bent van harte welkom!

Interesse?

Het X[iks]team is voor elk kind toegankelijk. Elke woensdag van 16.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie en aanmelden: Judith Otten | info@x-team.nl | 06-50263762.