Amerongse Tennis Vereniging gaat voor Padel

19 oktober 2023


AMERONGEN – Komend voorjaar kan er waarschijnlijk ook in Amerongen de populaire racketsport padel worden gespeeld. Zo is het serieuze plan van de Amerongse Tennis Vereniging. Er zijn nog een aantal hordes te nemen, maar als alles goed verloopt liggen er in kwartaal twee van 2024, twee, drie of zelfs vier padelbanen op de Burgwal in Amerongen. Komende periode wordt de bouwvergunning aangevraagd en moet de financiering rond komen. “Maar de vooruitzichten zijn hoopgevend”, aldus Nic Meijer, voorzitter van de ATV. Zaterdag 28 oktober om 16.00 uur is een vrij toegankelijke inloop- en informatie uurtje voor iedere geïnteresseerde. Iedereen is hiervoor van harte welkom in de ATV kantine. 

Noodzakelijke stap 
Al langere tijd speelt de ATV met de gedachte voor het toevoegen van padel. Aldus Nic Meijer. “we merken dat de aantrekkingskracht van padel enorm is. Zeker op de jongere doelgroep tot 40 jaar. Om ook in de toekomst een gezonde vereniging te blijven, is padel een belangrijke toevoeging. Daarom voegen we nu de daad bij het woord. En kunnen we straks hopelijk meerdere racketsporten faciliteren”.  

Maar er is nog wel een belangrijke uitdaging. Nic vertelt: “naast de aanvraag van de bouwvergunning, werken we hard aan een financieringsplan. We starten met een crowdfunding initiatief, voor leden en bedrijven, maar ook andere geïnteresseerden. Hierover wordt meer verteld tijdens de inloopmiddag op 28 oktober. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd of kan contact met mij opnemen.

Padel: snelstgroeiende sport wereldwijd  
Padel is momenteel één van de snelst groeiende sporten in de wereld, met meer dan twintig miljoen spelers. Ook in Nederland is padel met een enorme opmars bezig. Padel is een combinatie van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en wordt omringd door wanden. Deze wanden mogen ook worden gebruikt tijdens het spel, wat de sport erg dynamisch maakt.

Interesse in padel? Laat het de ATV weten! 
De Amerongse Tennis Vereniging houdt iedereen graag op de hoogte over de ontwikkelingen. Heb je interesse in padel bij de ATV? Kom naar het inloopuurtje op 28 oktober in de ATV kantine (16.00 uur) of laat je gegevens achter op de website van de ATV.  Zo word je op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen. Ga naar www.amerongsetennisvereniging.nl/form/padel. Of meld je aan voor de (wacht)lijst om lid te worden. Dit is zonder verplichting om lid te moeten worden, maar vooral om de interesse te peilen. Wel krijg je voorrang op lidmaatschap als je op de  (wacht)lijst staat. Nu al vragen over padel? Stuur een mail naar [email protected] 

Opmerking:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nic Meijer, voorzitter Amerongse Tennis Vereniging, via T 06-24618847 of [email protected]

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 343 451 551

Adres

Burgwal 2
3958 ER Amerongen