Reanimatie en AED

Elk jaar worden in Nederland ongeveer 15.000 mensen getroffen door een plotselinge hartstilstand. Dat kan ook op de ATB gebeuren. Snelle hulp kan levens redden. Een AED kan daarbij een essentiële rol spelen. Is er reanimatie nodig op het tennispark? Ga als volgt te werk.

Actieplan

1. Direct 112 bellen om een ambulance op te roepen (locatie: Burgwal 2, Amerongen)
  2. Direct starten met reanimatie
  3. Binnen 6 minuten met een AED het hart een of meerdere krachtige stroomstoten toedienen om het normale hartritme terug te brengen.
De AED hangt in de kleedkamer, de eerste deur links als je het park op komt lopen. Bij binnenkomst op het park daarom ALTIJD als eerste deze deur openen met een ledensleutel.

Vrijwilligers

Een groep van zo’n 10 leden  heeft zich vrijwillig laten opleiden in de bediening van de AED. Naast deze groep, zijn er nog zo’n 15 extra leden met een AED-opleiding. Bij voorkeur bedient een van deze personen de AED.